Ciao a Tutti
kilka słów o tym kim jesteśmy i czym się zajmujemy.


Od 9 lat nasza uwaga, energia i serce skoncentrowane są wokół pizzy neapolitańskiej. Doświadczenie, wiedza i umiejętności, jakie posiedliśmy na przestrzeni tego czasu, pozwoliły nam rzucić na neapolitanę nowe światło. Stworzyliśmy pizzę mrożoną, która wyznacza zupełnie nową jakość w swojej kategorii - niespotykaną jak dotąd na polskim rynku.
Jesteśmy dumni z tego, że udało nam się znaleźć sposób na to, aby to, co kochamy i potrafimy najlepiej, wyszło poza mury pizzerii Ciao a Tutti na całkowicie naszych zasadach.
Zamrażając Waszą ukochaną pizzę neapolitańską zamknęliśmy w pudełku jakość, smak i tradycję, do której Was przyzwyczailiśmy. Od teraz, kiedy tylko chcecie, możecie wyjąć ze swojej zamrażarki przygotowany przez nas ręcznie kawałek Neapolu.

Dlaczego pizza mrożona?

O ile znalezienie pizzerii neapolitańskiej na ulicach polskich miast nie jest od jakiegoś czasu problemem, o tyle znalezienie jakościowej, ręcznie robionej pizzy, na której znaleźć można oryginalne, certyfikowane, włoskie produkty pozbawione konserwantów i chemicznych wzmacniaczy smaku, stanowi wyzwanie. To przestrzeń, którą postanowiliśmy wypełnić. Żyjąc w galopującym tempie nie musimy godzić się na to, aby szybkie w przygotowaniu potrawy truły nas i odbierały radość z jedzenia. Ta pizza to nasz ukłon w stronę koneserów jakości i pizzy neapolitańskiej, którzy nie zawsze dysponują czasem, aby odwiedzić naszą restaurację, lecz zawsze pozostają świadomi tego, co jedzą.


Jak to robimy?


Ręcznie wyrabiane ciasto powstaje w oparciu o oryginalną recepturę z Neapolu. Jest wynikiem naszej wiedzy i doświadczenia płynącego zarówno ze szkoleń w Neapolu, jak i prowadzenia pizzerii. Składa się z wody, mąki, drożdży i soli morskiej. Po wyrobieniu wyrasta przez 24 godziny w ściśle kontrolowanej przez nas temperaturze, czemu zawdzięcza niepowtarzalną strukturę. Po tych 24 godzinach ponownie wyrobione ręcznie ciasto, jest gotowe na położenie składników. Świeże produkty, wśród których znajdziecie mozzarellę fior di latte od naszego zaprzyjaźnionego włoskiego producenta, z którym współpracujemy od lat, pomidory San Marzano DOP czy Salami Napoli - kładziemy na pizzy, tworząc gotową do wypieku całość. Temperatura pieczenia wynosi 460 stopni. Pizza przebywa w piecu ok. 70-80 sekund. Po wystudzeniu jest zamrażana i stanowi produkt finalny.

Czego możesz się spodziewać po naszej pizzy mrożonej?

Naszą mrożoną pizzę w stylu neapolitańskim przygotowujemy dokładnie w ten sam sposób, do którego przyzwyczajeni są Goście pizzerii Ciao a Tutti. Używamy tych samych receptur, składników i rąk, które na co dzień tworzą magię serwowanej w naszych restauracjach neapolitany. Przed procesem mrożenia wypiekamy Twoją pizzę w naszym piecu nagrzanym do 460 stopni. Kiedy wyjmiesz ją w domu z opakowania nie ściskaj jej i nie ugniataj. Ciasto w stylu neapolitańskim tego nie lubi. Postaraj się przełożyć ją delikatnie do swojego piekarnika nagrzanego do 220-230 stopni, wypiekaj około 6-7 minut i ciesz się jej smakiem. Po upieczeniu Twoja pizza będzie delikatnie chrupiąca. To naturalny efekt, jaki uzyskuje się piekąc ją w domowych warunkach. 



GDZIE KUPIĆ NASZ PRODUKT?
kilka słów o tym kim jesteśmy i czym się zajmujemy.

Ciao a Tutti